Egy különleges hobbi története

 

Honnan ered a gyűszűk iránti szenvedély? Ismerje meg e különleges világot a tulajdonos, Mészáros Józsefné Magdi történetein keresztül!

Mint korának más fiataljai,kezdetben ő is szalvétákat, gyufáscímkéket gyűjtött, azonban lelkesedése az általános iskolai rajzórákra nyúlik vissza: tanára kérésére műalkotások képeit összegyűjtve kellett azokat egy külön erre a célra hasznosított füzetbe ragasztaniuk. Magdi már akkor is a leglelkesebbnek számított: a jó fotók elkészítéséért előszeretettel látogatott különböző múzeumokat és kiállításokat, de újságból is kivagdosta az ide illő részleteket.

Később, férjével együtt különleges faliórákat, majd legyezőket gyűjtöttek, végezetül pedig a gyűszűkre váltottak. A kollekció ma már több mint 5 000 darabot számlál, Magdi célja pedig továbbra is a Guinness rekord megdöntése, illetve szponzort találni, és gyűszűkön megörökíteni hazánk településeit és uralkodóit!

Amennyiben Vácrátóton jár, ne hagyja ki a Gyűszűházat sem a megtekintett látnivalók közül! Előzetes bejelentkezéshez kattintson ide, és legyen részese e különleges kiállítás nyújtotta élménynek!