Legendák nyomában

 

Minden gyűszűnek megvan a maga története. Kiállításunk látogatásával pedig Ön is betekinthet a kulisszák mögé!

Gondolta volna például, hogy a gyűjtemény legrégebbi darabja egy 3 000 éves, ókori ásatásból előkerült példány? Vagy hogy a legrégebbi írásos bizonyíték egy – szintén a gyűjtemény részét képező – 1869-ben, Korzika partjainál elsüllyedt kereskedő hajóról származik, amelyet 127 évvel később találtak meg?

A gyűjtemény legtöbb darabja Angliából származik, ugyanakkor az ókori példányok mellett számos egyéb különlegességet is felfedezhetnek a látogatók.

Némelyik gyűszű végén például nagyító van, amelybe belekukkantva Pán Péter alakja, vagy egy hajó ismerhető fel. Van olyan is, amelynek oldalán lyuk van – mintha egy fa odúja lenne -, és amelybe ha beletekintünk, egy baglyot látunk gubbasztani a belsejében. Van, amelynek fel lehet nyitni a tetejét, mint egy söröskupát, és van, amelynek le lehet emelni tyúkanyó formázta tetejét, amely éppen a tojásokon kotlik.

Ne hagyja ki ezt a páratlan kiállítást Vácrátót szívében! Ide kattintva tud bejelentkezni, a tulajdonos, Mészáros Józsefné Magdi örömmel tája fel Ön előtt is ezt a különleges világot!